Cari Blog Ini

HEALSDROP Titisan Penyembuhan Yang Menakjubkan

HealsDrop.
Estrak herba nusantara yang diproses dan disediakan secara Homeo-Naturopati untuk perubatan Naturopati (perubatan alami). Sebagai Makanan Kesihatan Tambahan.


Keberkesanan herba-herba nusantara dalam memperbaiki kualiti kesihatan tubuh badan sememangnya tidak dapat dinafikan. Pelbagai kajian moden telah dilakukan oleh pelbagai pihak untuk membuktikan kesan-kesan tumbuhan / herba terhadap kesihatan tubuh badan manusia supaya ianya dapat digunakan sebagai kaedah rawatan secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Selain daripada memperbaiki, ianya berupaya membantu tubuh badan mencegah penyakit-penyakit tertentu.

#Apa yang membezakan kaedah proses estrak Homeo-Naturopati berbanding estrak Tradisional ialah penggunaan dos yang sangat kecil iaitu 10 Titis dalam 500ml air (hampir tidak dapat dikesan bahan aktifnya tetapi tinggi gelombang terapuetiknya. Manakala kaedah tradisional menggunakan dos yang sangat pekat dan banyak untuk sekali pengambilan. Ini menjadikan dos Homeopati dan Naturopati sangat selamat digunakan walaupun dalam masa yang panjang dan berterusan

HealsDrop terdiri daripada kombinasi herba nusantara iaitu:

ü  Hempedu Bumi (Andrographis Paniculata),
ü  Misai Kucing (Orthosiphon stamineus),
ü  Dokong Anak (Phyllanthus niruri),
ü  Mengkudu (Morinda citrifolia),
ü  Putrawali (Tinospora Cordifolia)
ü  Pokok Semambu (Azadirachta indica)


Hempedu Bumi (Andrographis Paniculata)

Tumbuhan ini mempunyai pelbagai kegunaan perubatan dimana ia boleh dijadikan ubat untuk menurunkan darah tinggi dan merawat kencing manis, ia sesuai diambil oleh mereka yang mempunyai kolesterol tinggi. Bahan aktif pada herba ini, andrografolid melindungi hati, pankreas dan sistem pencernaan. Ia juga berupaya meningkatkan sistem pertahanan tubuh badan melawan penyakit serta virus. Kajian makmal dan klinikal membuktikan tumbuhan ini boleh membantu masalah berkaitan organ hati seperti penurunan fungsi, kerosakan hati dan hepatitis. selain daripada itu ia boleh merawat masalah selesema.

Dokong Anak (Phyllanthus niruri)

Tumbuhan ini mempunyai nilai perubatan yang tinggi, terdapat kajian menunjukkan ia memberikan kesan positif untuk mengubati penyakit hepatitis  dengan membantu mengurangkan jumlah virus hepatitis  didalam darah. Banyak digunapakai dalam pelbagai kaedah perubatan bagi mengubati masalah seperti bronchitis, kusta, anemia, penyakit kelenjar kencing, anuria, asma, berak berdarah (dysentery) yang kronik mengubati luka, kerengsaan, penyakit kudis buta (scabies), kurap, penyakit kuning (jaundice), bisa gigitan ular, Batu hempedu.

Misai Kucing (Orthosiphon stamineus)

Misai kucing telah terkenal sejak turun temurun kerana dapat membuang dan mencuci darah dari toksid yang berlebihan. Tumbuhan ini mampu merawat penyakit buah pinggang, Batu pundi kencing, Jangkitan saluran kencing, Masalah Hati dan masalah pundi kencing, Kencing manis, Sakit sendi, Batu karang, Gout, Mengurangkan kolesterol & tekanan darah. ia Bersifat Antiallergic, Antihipertensi, Anti-radang, dan Diuretik

Mengkudu (Morinda citrifolia)

Tumbuhan ini sangat bernilai dalam aspek perubatan dan telah melalui pelbagai kajian. Satu bancian yang dijalankan di Amerika Syarikat melaporkan sebanyak 22 jenis masalah kesihatan telah dapat dibantu dengan pengambilan mengkudu. Antaranya ialah, kanser, kencing manis, darah tinggi,tulang, masalah jantung, kemurungan, masalah pernafasan, masalah penghadaman dan buah pinggang.

Putrawali (Tinospora Cordifolia)

Tumbuhan ini sering digunakan sebagai bahan perubatan tradisional  untuk rawatan arthritis, ia juga mampu mengurangkan gula dalam darah dan untuk membantu mengurangkan gejala diabetes, menurunkan panas badan, dan juga berguna sebagai antiseptik luka seperti lebam atau kudis, penambah nafsu makan  dan juga mengubati malaria.

Pokok Semambu (Azadirachta indica)

Tumbuhan ini sangat dikenali sebagai penawar dan pencegah demam malaria serta kolera. Ia juga sangat berkesan kepada penyakit-penyakit kulit seperti bisul, ulser kronik, cacar (smallpox), kudis sifilis, bengkak kelenjar dan luka. Turut digunakan bagi merawat masalah buasir, membantu pertumbuhan rambut dan menghapuskan kutu kepala, penyakit mata seperti konjunktivitis, masalah mulut dan gusi. selain itu juga ia boleh digunakan bagi memudahkan wanita bersalin.

HealsDrop.
Estrak herba nusantara yang diproses dan disediakan secara Homeo- Naturopati. HealsDrop terdiri daripada kombinasi herba nusantara iaitu:

ü  Hempedu Bumi (Andrographis Paniculata),
ü  Misai Kucing (Orthosiphon stamineus),
ü  Dokong Anak (Phyllanthus niruri),
ü  Mengkudu (Morinda citrifolia),
ü  Putrawali (Tinospora Cordifolia)
ü  Pokok Semambu (Azadirachta indica)
HARGA: (SM) RM 60.00 / (S/S) RM 65.00

INDIKASI:

Digunakan secara Naturopati sebagai makanan kesihatan untuk meningkatkan fungsi organ

Aturcara Pengambilan:

MINUM 10 TITIS 3 KALI SEHARI
10 Titis (Dititis kedalam 500ml air mineral)
3 kali sehari. Goncang sebelum minum.
SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

UNTUK KESAN YANG LEBIH BAIK & BERKEKALAN:


AMALKAN:
Pengambilan air yang mencukupi sekurang-kurangnya 3—5 Liter sehari.
Pengambilan banyak makanan serat tinggi seperti sayur dan buah-buahan.
Senaman rutin seperti berjalan kaki dan jogging sekurang-kurangnya 1 jam sehari.
Tidur yang mencukupi.

KURANGKAN:
Makanan laut (seafood)
Karbohidrat dan lemak
Makanan berbakar (ikan bakar,satay etc)
Organ dalaman seperti hati ayam, etc
Perisa & pewarna makanan sintetik
Persekitaran beradiasi & tercemar

PENYIMPANAN:
BOLEH  DI SIMPAN DITEMPAT SUHU BILIK  ATAU
DALAM PETI AIS
LINDUGI DARI CAHAYA & SUHU PANAS
JAUHKAN DARI PERALATAN BERGELOMBANG TINGGI
JAUHKAN DARI KANAK-KANAK


 HUBUNGI KAMI UNTUK MAKLUMAT LANJUT ATAU UNTUK TEMPAHAN SECARA ONLINE:

Koperasi Perubatan Naturopati Perak (KPNP)
013-5297053 / 010-3878567 / 017-5298997